TEKSTKENNER-LOGO

“Ik bel je binnenkort, leuk projectje...’, zei Germaine een paar maanden terug in de plaatselijke supermarkt, terwijl ze wat groente en fruit in haar winkelmandje legde. Dat leuke project bleek dus een zoektocht naar het vergeten zwarte goud.

 

Bij onze zoektocht naar de (vergeten) artiesten van het zwarte goud krijgen we adviezen van Erik Driessen. Hij schrijft als De Tekstkenner voor veel bedrijven en overheden in de regio Zwolle. Eerder was de journalist en tekstschrijver onder meer eigenaar van Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis Actueel. Hij vertelt over zijn betrokkenheid bij ons project.

''Met dat zwarte goud heb ik ook zeker wat''.

Ik heb jarenlang singles en vooral elpees verkocht. Die kocht ik van particulieren in vooral het westen van het land. Als ik voor mijn werk een opdracht in de Randstad had, keek ik op Marktplaats of ik daar in de buurt een leuke partij kon kopen. Op die manier vergaarde ik een mooie verzameling voor eigenaren van platenzaken en particuliere muziekliefhebbers.

Zelf hou ik vooral van stevige rock, blues, country en soulmuziek van bijvoorbeeld The Rolling Stones, Johnny Cash, ZZ Top, Daniel Lohues en AC/DC. De muziek van de Goudzoekers zal ik zelf niet snel opzetten (hoewel ik een goede smartlap goed kan waarderen), maar vind hun passie en het project waaraan ze werken prachtig. Ik kijk daarbij vooral mee naar de teksten voor het boek. Ook verstuur ik persberichten zodat de Goudzoekers hopelijk ook veel in de media komen.
__
Meer weten over Erik Driessen? Kijk dan op www.detekstkenner.nl
Om even in het sentiment van ons project te blijven hebben we Erik gevraagd om een oud kiekje mee te sturen. Fantastisch toch?
Om even in het sentiment van ons project te blijven hebben we Erik gevraagd om een oud kiekje mee te sturen. Fantastisch toch?