PHOTO-2022-04-21-19-34-00

Lola

De zoektocht naar deze vrouw is al gedurende een lange tijd aan de gang. Het blijft een groot mysterie. We hebben inmiddels al veel informatie over haar verzameld maar dit leidt tot dusver nog niet naar de gouden tip. Ook laat de geringe informatie geen duidelijke lijn zien waarbinnen we kunnen zoeken waardoor het zoekgebied enorm groot blijft.

De reden dat we haar graag zouden willen vinden is dat de muziek die ze heeft gemaakt tot de absolute favoriet toebehoort. Hoe gaaf zou het zijn als we haar in levende lijve konden ontmoeten!

In onderstaande tekst willen we jullie meenemen in wie Lola is en een paar acties toelichten die we hebben verricht om haar te vinden. We onthullen uiteraard niet alles want dat kunnen jullie straks teruglezen in het boek!
Onderstaand haar discografie en daarvoor beschrijven we voor hoeveel geld deze platen het laatste zijn verkocht en wat dus de huidige marktwaarde is.
Discografie:
(€120-150,-)   1966: My charming prince/ An open door
(€450-550,-)   1968: Harlekijn/ Jij alleen
(€900-1450,-) 1968: Het Was Lente In September/ Geef mij mijn hart terug
(€180-200,-) Ook heeft zij een LP uitgebracht waarvan de exacte datum onbekend is.
__
HARLEKI(J)N
Het oorspronkelijke nummer Harlekin, geschreven door de legendarische Hans Blum was een grote hit in Duitsland.
Hans Blum is sinds 1941 bezig met muziek als zanger, componist, tekstschrijver en muziekproducer. Hij heeft veel betekent voor het Duitse lied waarvan ook een aantal toppers zijn vertaald naar het Nederlands.
Wij hebben Hans onlangs (op 93-jarige leeftijd) gesproken en wat bleek; hij wist niet dat zijn geschreven nummer Harlekijn tweemaal in het Nederlands is uitgebracht
Zo is de Nederlandse versie van Harlekin vertolkt door Rita Ray en Lola. Van Rita Ray weten we dat ze niet meer leeft.
__
Ben Cramer staat met Lola op een foto (deze hebben we op onze Facebookpagina gepost). We hebben hem gevraagd of- en hoe hij haar herinnerde en ons daarmee wellicht verder kon helpen. Helaas was dit niet het geval.
___
We hebben naast bovenstaande informatie al meer gegevens van haar verzameld maar we geven nog niet alles prijs om het een beetje spannend te houden.
Mocht jij tips voor ons hebben, - of misschien wel de GOUDEN tip - over deze zangeres wat ons kan helpen om haar te vinden, laat ons dit dan weten!